Meestal is het fijn om te kunnen zorgen voor iemand om wie je geeft, maar kan het ook heel zwaar zijn. Je komt soms tijd te kort voor jezelf, je weet niet precies hoe het zit met financiële vergoedingen en/of regelingen, je hebt emotioneel van alles te verwerken en er wordt veel lichamelijke inspanning gevraagd. Het gevaar van overbelasting is aanwezig.
 
De aandacht van de buitenwereld gaat meestal naar de hulpvrager en niet naar de mantelzorger; daar heeft niemand weet van en men ziet het als iets vanzelfsprekends .... Veel mantelzorgers vinden het moeilijk om hulp te vragen. Soms weet je ook niet welke hulp je precies zoekt of weet je niet waar je de hulp moet aanvragen. 
 
Het Steunpunt Mantelzorg is er om mantelzorgers op allerlei manieren te ondersteunen. U kunt bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor informatie en advies over bijvoorbeeld: professionele zorg, persoonsgebonden budget, combinatie werk en zorg, vrijwillige hulpverlening, vervangende zorg en vakantiemogelijkheden.
 
Het delen van gevoelens en ervaringen doet soms wonderen. Het Steunpunt Mantelzorg biedt u een luisterend oor en helpt u, als u dat wilt, in contact te komen met andere mantelzorgers. Ook voor praktische vragen kunt u bij het steunpunt Mantelzorg terecht en wij verwijzen of helpen u bij administratieve zaken. Er is volop informatie over organisaties, regelingen en voorzieningen die de taak van een mantelzorger wat kunnen verlichten. Dankzij de nauwe contacten van dit steunpunt met andere organisaties en instanties en de kennis van een uitgebreide sociale kaart, kunnen wij, samen met u, u helpen om antwoord te krijgen op uw hulpvragen of zoeken naar de beste oplossing van hulpvraag.
 
Voor meer informatie over het steunpunt kunt u kijken op de site van Stichting Welzijn en Dienstverlening De coördinator van het mantelzorgsteunpunt is Bindra Pitai.
Link naar website: www.s-w-d.nl

Spreekuur

Iedere maandagochtend tussen 9.00 en 11.30 uur kunt u met uw vragen terecht bij het inloopspreekuur in kamer 112 van het Gezondheidscentrum.
Op andere dagen kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn en Dienstverlening, 0596 – 650 787. Hier kunt u een boodschap voor Bindra Pitai doorgeven.
 

Contact

Steunpunt Mantelzorg
Gezondheidscentrum Overdiep
Stadshaven 23 / kamer 112
9902 DA  Appingedam
Tel: 0596 - 670 345
Bindra Pitai, coördinator mantelzorgondersteuning
E-mail: b.pitai@s-w-d.nl
Stichting Welzijn en Dienstverlening 
Postbus 248
9930 AE  Delfzijl
Tel: 0596 – 650 787