Skip to main content

Over de Podoposturale therapiepraktijk van L. Menninga

Heeft u knieklachten? Last van uw heup, lies of rug? Of heeft u nek- en schouderproblemen of hoofdpijn? Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een afwijking in uw houding. In dat geval kunt u baat hebben bij onze therapiezolen. Deze beïnvloeden uw zenuwstelsel, dat goed moet functioneren. Bij podoposturale therapie kijken we naar uw voeten. Staan alle botjes in de juiste stand of zijn er andere voetklachten? Daarnaast zoeken we de balans in uw houding, want voeten en houding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Behandelingen

We kunnen kinderen behandelen vanaf 4 jaar en ook voor de reumatische of diabetische voet maken we een zool op maat. De therapiezolen activeren de spieren in uw voet en ontlasten de drukpunten. Ze verbeteren uw houding door invloed uit te oefenen op het zenuwstelsel.

Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek kunnen we bepalen of therapiezolen voor u geschikt zijn. Als u hiervoor in aanmerking komt dan ontwerpt de podoposturaal therapeut uw zolen. Deze bestaan uit twee laagjes leer met daartussen stukjes kurk (elementen of wigjes). De zolen stimuleren de spieren in uw voet en in de rest van uw lichaam. De eerste week dat u ze gebruikt, kunt u daarom last hebben van spierpijn. Na 4 tot 6 weken is de eerste controle. Zonodig worden de zolen aangepast.

Tarieven

De basisprijs is opgebouwd uit het onderzoeksconsult, het vervaardigen van de zolen en de eerste controle (inclusief eventuele aanpassingen). Vervolgconsulten en bijbehorende aanpassingen brengen we apart in rekening. 
BTW identificatienummer NL001225750B36

Contact

Praktijk voor Podoposturale Therapie
De heer L. Menninga
Stadshaven 21
9902 DA Appingedam
Telefoon: 0596-622604
Website: www.therapiezolen.nl

Behandeling volgens afspraak.

Bij afwezigheid kunt u het antwoordapparaat inspreken. U wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Afspraken afzeggen

Het afmelden of annuleren van een afspraak moet minstens 24 uur van te voren gebeuren (zon- en feestdagen niet meegeteld) en kan alleen per telefoon.

Gezondheidscentrum Overdiep | Stadshaven 23 - 9902 DA - Appingedam | Contactpagina