Over Accare

Accare helpt bij alle problemen die met opgroeien en opvoeden te maken hebben. Op ca. 30 locaties in Noord-Nederland werken onze professionals volgens de best bewezen methoden. Ze behandelen, begeleiden en trainen kinderen (0 -23 jaar) en hun gezinnen bij het oplossen van hun problemen of om er beter mee om te gaan.
Accare leidt ook zelf behandelaars op en doet wetenschappelijk onderzoek.
Accare werkt nauw samen met andere zorgorganisaties, scholen en gemeenten om de zorg voor jeugd steeds beter te maken.

Behandelingen

Accare helpt kinderen, jongeren (0 – 23 jaar) en hun gezinnen bij psychische problemen en de gevolgen van psychische problemen, zoals schoolverzuim, agressie of opvoedproblemen. Een psychisch probleem kan van alles zijn. Een kind of jongere kan een stoornis hebben zoals adhd of een fobie, het kan zich eenzaam voelen of problemen hebben met eten. Soms is niet duidelijk wat er aan de hand is. Accare kan dan helpen uitzoeken wat het (onderliggende) probleem is (diagnostiek) en een behandeling bieden om het op te lossen of er beter mee om te gaan.
Een behandeling kan bestaan uit voorlichting, individuele gesprekken, medicatie, een groepstraining of bijeenkomsten met het hele gezin. We geven behandelingen op de poli, thuis, op school en steeds vaker ook (gedeeltelijk) via internet.

Voor een behandeling bij Accare is een verwijzing nodig van de huisarts, jeugdarts, CJG of sociaal wijkteam.

Contact

Op de website van Accare vindt u de contactgegevens. Als u de link aanklikt, komt u direct op de juiste pagina.

Accare contactgegevens Appingedam