Update 30 maart 2021

Blijf bellen bij klachten!

We willen graag benadrukken dat u altijd mag blijven bellen voor overleg. We proberen zoveel mogelijk telefonisch af te handelen, of vragen die kunnen wachten uit te stellen. Echter, sommige zaken kunnen wachten, maar sommige zaken ook niet!

Heeft u dus acute klachten, of chronische klachten die verergeren: belt u dan met de praktijk. Ook als u twijfelt, is het beter om te overleggen met de assistente. U wordt dan ofwel beoordeeld, of we zoeken met u naar een passende oplossing.

Wel/geen Intensive Care opname bij Corona infectie.

In de media is veel aandacht over het al dan niet opgenomen worden op een Intensive Care (IC) indien er sprake is van een Corona infectie. Wij begrijpen dat u hier misschien vragen over heeft of meer informatie over zou willen. Via onderstaande link vindt u een folder uit 2019 van de Patiëntenfederatie over behandelwensen- en grenzen. 

https://www.patientenfederatie.nl/images/FolderBehandelbeperkingenDef.pdf

Mocht u naar aanleiding hiervan verder willen praten, of wilt u uw wensen kenbaar maken, neemt u dan contact op met uw huisarts.

 

Update 27 maart 2020

 

De maatregelen zoals hieronder, in de krant deze week en in de filmpjes uitgelegd blijven deze week van kracht!

Let op: Komt u ook voor afspraken met de praktijkondersteuner (POH) GGZ niet naar de praktijk! Als u vragen heeft over u afspraak, belt u dan met de assistente. Ook als u uw afspraak eerst uit wilt stellen, meldt u dit dan. De POH GGZ kan ook eventueel telefonisch contact met u hebben. 

 

Update 23 maart 2020

 

De maatregelen zoals vorige week in de filmpjes en op deze website uitgelegd blijven deze week van kracht!

Op dit moment kunnen wij de acute zorg en de zorg rondom hoestende/corona-verdachte patiënten goed aan. Wij bereiden ons zo goed mogelijk voor op wat mogelijk komende weken onze kant uit komt. We hebben hier goede contacten over met de ziekenhuizen, verzorgingshuizen, thuiszorg en andere zorgverleners. 

Wij doen zo het maximale dat wij kunnen doen. We vragen u om uw deel te doen en u te houden aan de adviezen en de voorschriften van de overheid!

Zorgt u ook (op afstand!) voor onze ouderen en kwetsbare inwoners? U kunt hierbij denken aan boodschappen meenemen en voor de deur afzetten, even een telefoontje ter ondersteuning, of een kaartje of bloemetje sturen.

Nogmaals heel erg bedankt voor al uw begrip en medewerking!

________________________________________________________________________________

Update 19 maart 2020

Nuttige websites:

Voor vragen over Corona:

Informatie van zorgaanbieders in de regio:

NB: De komende weken is apotheek Salentijn op zaterdag gesloten.

________________________________________________________________________________

Update 18 maart 2020

 

Allereerst dank voor alle positieve reacties op het filmpje en het langs brengen van mondkapjes. Dit helpt ons heel erg! Mocht u nog ongebruikte mondkapjes hebben liggen: blijft u ze vooral brengen. 

Ondertussen proberen we in de praktijk de zorg zo goed mogelijk, grotendeels op afstand, te blijven geven. Op dit moment betekent dat voor u:

 • Zoveel mogelijk vragen handelen we telefonisch af.
 • Beoordeling in de praktijk of thuis vindt alleen plaats indien de huisarts dit strikt noodzakelijk vindt.
 • Alle niet-acute zorg wordt uitgesteld tot na 6 april.
 • We vragen u de herhaalmedicatie via de receptenlijn te bestellen. Komt u niet naar de praktijk toe met doosjes, maar bel met de praktijk en kies in het keuzemenu keuze 2 voor de receptenlijn. 
 • Bloedprikken is alleen in spoedgevallen mogelijk. Dit is ter beoordeling aan de huisarts. Op dit moment zijn de openingstijden in Appingedam zoals altijd van 08.30-10.00 uur. Zie www.certe.nl voor de actuele openingstijden.
 • Ook reguliere röntgenfoto’s maken in Delfzijl is tot 6 april helaas niet mogelijk. Mocht de huisarts het nodig vinden dat u met spoed een echo of röntgenfoto nodig heeft, dan dient u na het krijgen van de verwijzing met SEDN in Delfzijl te bellen. Zie www.SEDN.nl voor de actuele openingstijden.
 • Op dit moment zijn videoconsulten nog niet mogelijk. We hopen hier wel in de nabije toekomst mee te kunnen beginnen. 
 • Heeft u behoefte aan niet-medische hulp, zoals ondersteuning bij het doen van boodschappen, of iemand om even mee te praten en uw verhaal kwijt te kunnen? Of wilt u juist ondersteunen en helpen bij deze zaken? Neemt u dan contact op met de ASWA via 0596-623315.

Tenslotte kan het zijn dat, door deze omstandigheden u op dit moment niet uw eigen huisarts of assistente spreekt. Dat betekent dat hij/zij achter de schermen hard aan het werk is om in deze bijzondere tijd de zaken zo goed mogelijk te regelen.

 

We vragen hiervoor uw begrip.

_______________________________________________________________________

16 Maart 2020

Nieuwe werkwijze vanaf 16-03-2020 huisartsenpraktijken ivm Corona

In verband met het Coronavirus proberen we zoveel mogelijk verspreiding van het virus te voorkomen.  Daarom is de werkwijze in de huisartsenpraktijk aangepast.

We vragen uw begrip voor deze maatregelen

 • Het reguliere spreekuur komt te vervallen. U wordt verzocht NIET naar de praktijk te komen.

 • Indien u medische hulp nodig heeft: bel met de praktijk.

 • Voor alle niet-spoedeisende zaken vragen we u op een later tijdstip terug te bellen. Houd u hiervoor de website in de gaten.

 • Het kan zijn dat u ingedeeld wordt in een apart ‘hoesters-spreekuur’. De assistente geeft u hier meer informatie over. Zorg dat u deze instructies zo goed mogelijk opvolgt.

 • Herhaalrecepten graag telefonisch

 • Mocht u toch naar de praktijk moeten komen, volg de instructies op de borden en van het  personeel

Wat te doen als u denkt dat u besmet bent?

Twijfelt u of u besmet bent? Doe dan de corona zelftest (zie link hieronder). Als u die doet, weet u of het nodig is om de huisarts te bellen.

Voor meer informatie en de Corona zelftest kijk op: